Exchange rates: 1 EUR = 4.69 PLN; 1 USD = 4.4 PLN [more...]
Language: polski english

* Standard profile

 


*This company has only Standard profile.
Learn more about Trusted Partner and Eurocompany

PW ASMA

[Poland]Linie technologiczne do bułek i chleba

E-mail this Product to friend Add this Product to Basket

Urządzenie służy do produkcji bułek o niewielkiej gramaturze /np. kajzerka, bułka wrocławska, bułka koryncka itp./.
W ofercie posiadamy linie do bułek zarówno dwurzędowe /o mniejszej wydajności/ jak i pięciorzędowe /o większej wydajności/.

Linia produkcyjna do bułek składa się z następujących elementów:
* dzielarko-zaokrąglarki, która dzieli i zaokrągla poszczególne kęsy ciasta,
* garowni wstępnej – uprzednio podzielone kęsy ciasta poddawane są procesowi wstępnego garowania,
* stacji stęmplującej – bułki po procesie garowania przekazywane są do stacji stemplującej, skąd albo poddawane są procesowi garowania końcowego bądź są bezpośrednio odkładane na blachę, kastlę czy bezpośrednio na aparaty załadowcze.

PRZYKŁADOWE DANE TECHNICZNE PIĘCIORZĘDOWEJ LINII DO BUŁEK:
* produkt: okrągła bułka ze znakiem /np. kajzerka/
* wydajność około 5.000 sztuk/h
* 5 rzędowy sposób pracy
* możliwość wykorzystania wielu innych stempli przy użyciu obrotowej głowicy znakującej
* odkładanie znakiem do góry lub do dołu
* odkładanie dostosowane do blach piekarniczych o europejskich rozmiarach /580 x 780mm lub 580 x 980mm/
* najwyższa jakość zastosowanych materiałów /blacha nierdzewna/
* pewna i sprawdzona technika


LINIE DO CHLEBA
Linia do chleba, w przeciwieństwie do linii do bułek, składa się z zestawionych ze sobą kilku urządzeń, a mianowicie:
* dzielarki do chleba
* zaokrąglarki stożkowej /w starszych modelach również zaokrąglarki taśmowej/
* wydłużarki
* międzygarowni.

DZIELARKA DO CHLEBA służy do dzielenia ciasta, przygotowanego wcześniej w miesiarce, na kęsy o zadanej, jednakowej gramaturze. W zależności od wielkości aktualnej, bądź planowanej produkcji można dostosować urządzenie do Państwa potrzeb w zakresie wydajności i gramatury kęsów.

WYDŁUŻARKA jest elementem linii do chleba umożliwiającym całkowitą eliminację czynnika ludzkiego przy formowaniu chleba. Jest to urządzenie mające na celu wydłużanie zaokrąglonych kęsów chleba w sposób powtarzalny, czyli dający taki sam efekt przy zaokrąglaniu każdego kęsa.

MIĘDZY-GAROWNIA to urządzenie przydatne przy obróbce chleba, ponieważ pozwala na podniesienie jakości produkowanego pieczywa. Zastosowanie między-garowni poprawia strukturę ciasta i ułatwia proces wydłużania chleba. Czas garowania uzależniony jest od wymagań technologicznych linii.
Inquire now

 

Additional information:

Price:Ask for price

 

Related products: Machines & Tools ->Food Processing Machinery

 
     
 

PW ASMA

Street:Sienkiewicza 10a
City:Bydgoszcz
Postal code:85-012
Region:Cuiavia and Pomerania
Country:Poland
Phone: +48 052 3454449
Fax: +48 691018253

Contact person

Name and Surname: Roman Drzewiecki
Phone: +48 52 3454449
Mobile: +48 691018253
Inquire now